Stichting De Regenboog

Bijbels on     wijs goed!

(der)

nieuws

Laatste update: 28-03-2022

Voorjaar (2020) zou Ben v.d. Akker drie shows op de school in Oostburg verzorgen. Door de uitbraak van het Corona virus kon dit helaas niet doorgaan. Zodra de omstandigheden het toelaten, zullen we deze optredens opnieuw organiseren.

Gelukkig konden we wel doorgaan met het uitdelen van bijbels voor schoolverlaters. we waren erg blij dat toch bijna 60% een bijbel heeft uitgekozen. We mochten hieraan in totaal 29 'tiener bijbels' en 14 'bijbels in gewone taal' verstrekken.

Kerst 2020 hebben Marcel en Lydia Zimmer een speciaal online optreden gehouden voor alle scholen. De scholen konden via een link inloggen en luisteren en meezingen met de liedjes. Een aantal scholen was dat niet gelukt door de plotselinge eerdere sluiting vanwege een nieuwe lockdown.

Daarom is met de kerstperiode 2021 het optreden nogmaals aangeboden en zijn er opnieuw lampjes uitgedeeld die uitmaakten van een onderdeel van het programma. Hieraan zat ook een prijsvraag vast. En zijn er 10 kinderen blij gemaakt met een mooi boek.

Zomer 2021: Floor heeft na 5 jaar zijn taak als voorzitter neergelegd. We zijn dankbaar voor zijn bijdrage en enthousiasme bij het opzetten van de stichting en de eerste 5 jaar hiervan.

Johannes van Buren heeft het stokje overgenomen. Hij is met zijn gezin in Biervliet komen wonen. En is zodoende ook nauw betrokken met het onderwijs.

In het voorjaar 2021 hebben we 37 bijbels mogen uitdelen aan de school verlaters

Bijbelwandeling is een interactieve wandeling door een dorp of stad. Aan de hand van zes prenten van de bekende illustratrice Marijke ten Cate (onder andere bekend van de Prentenbijbel) loop je langs verhalen uit de Bijbel. De Bijbelwandeling is voor iedereen, jong en oud en kost helemaal niets en je kan hem lopen wanneer jou dat uitkomt.  

Dit jaar is in Oostburg en Nieuwvliet de kersteditie beschikbaar!

Hoe werkt de Bijbelwandeling?

Op iedere prent is een QR-code aanwezig. Wanneer je deze scant, dan hoor je de vertelling die bij die prent past.
De vertellingen zijn gemaakt door Remy van Keulen, een enthousiast acteur en theatermaker.

De route in Oostburg en Nieuwvliet is te vinden op de website www.bijbelwandeling.nl

Via deze website open je met 1 klik de route op je telefoon. Ook kun je op de website vinden tot wanneer de wandeling beschikbaar is.

Veel plezier met de wandeling!

Kerstwandeling langs bijbelprenten in Oostburg en Nieuwvliet!